dissabte, 27 de març del 2010

BLANCA COM LA NEU, VERMELLA COM LA SANG de Alessandro D'Avenia

Una novel.la que narra de forma magnífica una etapa de la vida per la qual passem tots: l'institut, els primers amors, les primeres tristeses i els projectes de futur. Una novel.la de formació sentimental.


Sinopsi:

Entre missatges de mòbil, deures, pòsters, cançons, partits, motos, mirades i somriures trobem en Leo, un jove immers en l'adolescència. Una etapa de professors insuportables, pares que no entenen res, apostes amb companys de l'institut, victòries memorables i derrotes impossibles, amics inseparables i amigues com germanes, cartes per llegir, missatges per enviar i amors que no s'oblidaran mai. Un univers en clau en el qual irromp un nou professor, un veritable somiador que posa a prova els alumnes i els obliga a fer-se preguntes sobre la vida i els somnis. Unes qüestions que a en Leo li costa respondre, però que a poc a poc l'acosten a l'incomprensible i llunyà món dels adults.
A més a més, en Leo té un enemic al qual tem: el color blanc. Perquè, per a en Leo, totes les emocions tenen color i el blanc és l'absència, la solitud i la pèrdua. El blau és el color de l'amistat, i el dels ulls de la Silvia, la seva millor amiga: lleial, serena, la persona que sempre li fa costat. El vermell, en canvi, és el color de l'amor, de la passió, de la sang; vermell és el color dels cabells de la Beatrice. Perquè en Leo ara ja té un somni: es diu Beatrice, tot i que ella encara no ho sap. Quan en Leo descobreix que la Beatrice està malalta i que la seva malaltia està relacionada amb aquell blanc que tant l'espanta, haurà de buscar dins seu, sagnar i renèixer per entendre que els somnis no tenen fi i que sempre s'ha de trobar el coratge per creure en quelcom més gran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada