dilluns, 21 de febrer del 2011

EL BOLÍGRAFO DE GEL VERDE de Eloy Moreno

El bolígrafo de gel verde es el retrato detallado, minucioso, magnífico y angustioso de cómo perder el tiempo y, en consecuencia, perder la vida.


Sinopsis:

Superficies de vida

Casa: 89 m2
Ascensor: 3 m2
Garaje: 8 m2
Empresa: la sala, unos 80 m2
Restaurante: 50 m2
Cafetería: 30 m2
Casa de los padres de Rebe: 90 m2
Casa de mis padres: 95 m2
Total: 445 m2

¿Puede alguien vivir en 445 m2 durante el resto de su vida?
Seguramente sí, seguramente usted conoce a mucha gente así. Personas que se desplazan por una celda sin estar presas; que se levantan cada día sabiendo que todo va a ser igual que ayer, igual que mañana; personas que a pesar de estar vivas se sienten muertas.
Ésta es la historia de un hombre que fue capaz de hacer realidad lo que cada noche imaginaba bajo las sábanas: empezarlo todo de nuevo. Lo hizo, pero pagó un precio demasiado alto.
Pero si de verdad usted quiere saber cuál es el argumento de esta novela, mire su muñeca izquierda; ahí está todo...

EL SUEÑO DEL CELTA de Mario Vargas Llosa

Una novela mayor de Mario Vargas Llosa, premio Nobel de Literatura 2010.

Sinopsis:

Aquí se cuenta la peripecia vital de un hombre de leyenda: el irlandés Roger Casement. Héroe y villano, traidor y libertario, moral e inmoral, su figura múltiple se apaga y renace tras su muerte.
Casement fue uno de los primeros europeos en denunciar los horrores del colonialismo. De sus viajes al Congo Belga y a la Amazonía sudamericana quedaron dos informes memorables que conmocionaron a la sociedad de su tiempo. Estos dos viajes y lo que allí vió cambiarían a Casement para siempre, haciéndole emprender otra travesía, en este caso intelectual y cívica, tanto o más devastadora. La que lo llevó a enfrentarse a una Inglaterra a la que admiraba y a militar activamente en la causa del nacionalismo irlandés.
También en la intimidad, Roger Casement fue un personaje múltiple: la publicación de fragmentos de unos diarios, de veracidad dudosa, en los últimos días de su vida, airearon unas escabrosas aventuras sexuales que le valieron el desprecio de muchos compatriotas.
El Sueño del Celta describe una aventura existencial, en la que la oscuridad del alma humana aparece en su estado más puro y, por tanto, más enfangado.

RIÑA DE GATOS. MADRID 1936 de Eduardo Mendoza

Premio Planeta 2010.
Espionaje, aventuras y amor en el Madrid previo a la guerra civil.

Sinopsis:

Un inglés llamado Anthony Whitelands llega a bordo de un tren al Madrid convulso de la primavera de 1936. Deberá autenticar un cuadro desconocido, perteneciente a un amigo de José Antonio Primo de Rivera, cuyo valor económico puede resultar determinante para favorecer un cambio político crucial en la historia de España. Turbulentos amores con mujeres de distintas clases sociales distraen al crítico de arte sin darle tiempo a calibrar cómo se van multiplicando sus perseguidores: policías, diplomáticos, políticos y espías, en una atmósfera de conspiración y de algarada.
Las excepcionales dotes narrativas de Eduardo Mendoza combinan a la perfección la gravedad de los sucesos narrados con la presencia, muy sutil, de su conocido sentido del humor, ya que toda tragedia es también parte de la comedia humana.

ELISABETH EIDENBENZ: MÉS ENLLÀ DE LA MATERNITAT D'ELNA d'Assumpta Montellà

La biografia de l'heroïna de la Maternitat d'Elna.

Sinopsi:

Una dona única. Una vida exemplar.
Elisabeth Eidenbenz, la jove suïssa que va salvar les vides de 597 nens, fills de refugiats republicans reclosos al camp d'Argelers després de la desfeta, ha tingut una vida intensa de solidaritat i amor als altres. La seva etapa com a directora de la Maternitat d'Elna és una de les que l'han marcat més, però no és l'única. Més enllà de la Maternitat d'Elna, Eidenbenz va recórrer Europa, des de Burjassot en plena Guerra Civil espanyola fins a la Viena posterior a la Segona Guerra Mundial, allargant la seva mà a qui més ho necessitava: nens i dones. La biografia d'Elisabeth Eidenbenz ens retorna l'esperança en la humanitat.
Als seus 96 anys, Elisabeth Eidenbenz viu en una residència de Zuric i agraeix profundament els gestos i homenatges que ha rebut recentment per part dels governs francès, espanyol, israelià i català, i també de la població civil.

DESPRÉS DE LAURA de Jordi Cabré

Finalista del Premi Sant Jordi 2010.

Sinopsi:

Després de Laura és una novel.la de misteri sobre el triangle amorós que formen un pianista, una dona captivadora i la poderosa música de Beethoven. El protagonista, un pianista de funerals, Salvador Dalmau, coneix una femme fatale que li trasbalsa la vida i li esfondra el matrimoni. Però hi ha un tercer element en discòrdia, que és Beethoven o, més ben dit: la música de Beethoven. Invisible, però present. El lector reviurà els passatges més foscos de la vida del compositor, com és la famosa figura de l'"amada immortal", la seva sordesa i els intents de suïcidi. Però la novel.la també planteja l'enigma d'una composició desconeguda, una obra inèdita que s'interposarà de manera inesperada en la vida de Salvador Dalmau. La música serà el nexe d'unió entre el món d'avui i el món de Beethoven, entre els vius i els morts. Després de Laura ens passeja pels auditoris més selectes, rere els camerinos dels intèrprets, entre palaus i cementiris, per Viena, Barcelona i Nova York. De la novel.la es desprèn una adverència: la música pot canviar el destí de les persones, pot comunicar-nos amb el més enllà i pot, també ser una arma letal.

L'HOME DE LA MALETA de Ramon Solsona

Premi Sant Jordi 2010. Una mirada burleta sobre els models familiars d'avui.

Sinopsi:

Un antic músic d'orquestra de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cadascuna de les seves tres filles. L'home és un supervivent, un individualista, un murri que sempre ha anat a la seva. Ara se sorprèn de la vida de les seves filles i dels nous models de família. El món va molt de pressa. Descol.locat però gat vell, fa una crònica divertida i sense manies del que passa al seu voltant.
L'home de la maleta arrossega una ferida de la infantesa. Quan intenta guarir-la, una situació imprevista li capgira la vida.

"Abans estava molt clar qui eren els pares, els germans, els cosins, la dona, la sogra o els cunyats. Ara tot és de quita i pon. Li preguntes a un nen pel seu pare i et diu: Quin? Ja t'ha fotut! Ara tot són mitjos pares, mitges mares, mitjos germans, mitjos tiets, mitjos cosins. I vinga ex: exmarits, exdones, excunyats, exsogres, exconsogres.... Tot són ex, cago'n Ceuta i Melilla!"

L'OMBRA DEL TEU SOMRIURE de Mary Higgins Clark

La reina del suspens ens torna a captivar amb un thriller apassionant. Un antic secret familiar amenaça molts anys després amb resorgir.

Sinopsi:

Amb 82 anys i amb una salut fràgil, Olivia Morrow sap que li queda poc temps de vida. En aquests moments finals s’enfronta amb una difícil decisió: parlar i descobrir un antic secret familiar o callar i endur-se’l a la tomba.
Olivia té unes antigues cartes de la seva difunta cosina Catherine, una monja que està en procés de beatificació per l’Església Catòlica, que proven que amb disset anys la monja va donar a llum un noi que va donar en adopció. Ella sap qui era aquell jove: l'Alex Gannon, que amb el temps es va convertir en un doctor, científic i inventor de patents mèdiques mundialment famós.
Ara, dues generacions després, la pediatra de 31 anys Monica Farrell, neta de la Catherine, té tot el dret del món a disposar del que queda de la fortuna familiar. Però dir-li a la Mònica qui és realment, significa trair els desitjos de la Cahterine.
Els únics conscients de la difícil decisió de l’Olivia són alguns dels membres de la Gannon Foundation que sota aparences filantròpiques estan explotant l’herència del Gannon. Per silenciar Olivia alguns d’ells estan disposats a tot, fins i tot a matar.

dilluns, 7 de febrer del 2011

NO SÉ COM APRIMAR-ME del Dr. Pierre Dukan

El métode per perdre pes sense recuperar-lo.

Sinopsi:

Heu intentat moltes vegades perdre pes sense aconseguir-ho? Amb aquest règim es pot aconseguir de manera eficaç, sense passar gana i amb resultats sorprenents Mes d'1 milió de lectors a França ja s'han aprimat seguint les quatre passes d'aquesta dieta, basada en el consum de proteïnes naturals i la seva combinació amb la resta dels aliments. Gràcies als consells del Doctor Dukan és possible aprimar-se sense restringir les
quantitats i sense necessitat de modificar els hàbits. Aquest llibre conté les claus per aconseguir-ho, i receptes i menús en què no es deixa de costat el plaer de menjar. El Doctor Dukan és un metge especialitzat en el comportament alimentari i la reeduació nutricional. Els seus llibres són best-seller a França, s'han traduït a les principals llengües de tot el món i han esdevingut èxit internacional.

EL MÉTODO DUKAN ILUSTRADO de Dr. Pierre Dukan

Como adelgazar rápidamente y para siempre.

Sinopsis:

El método que se está imponiendo como modelo en la lucha contra el sobrepeso y cuyo rotundo éxito ha convertido a su creador en el "nutricionista francés más leído en el mundo." Esta edición a todo color es muy fácil de leer, con cuadros, consejos, menús y recetas muy apetitosas, nunca vistas antes en un régimen para adelgazar. La efectividad del régimen sorprende en todo el mundo y las ventas de los libros del Dr. Dukan superan cualquier previsión. El método Dukan es eficaz y con resultados rápidos y duraderos. El número de seguidores del método Dukan no ha dejado de crecer y ya se ha convertido en fenómeno mundial. Un régimen de efectividad más que comprobada, con total seguridad para la salud, basado sólo en alimentos naturales y apropiado para cualquier edad y situación de vida.

LA CUINA DE LA SALUT de Ferran Adrià, Josep Corbella i Valentí Fuster

El manual per tenir una vida sana.

Sinopsi:

La cuina de la salut mostra com es pot tenir una alimentació sana i al mateix temps passar-s’ho bé menjant. El llibre reconstrueix la vida d’una família al llarg d’un dia qualsevol per il·lustrar com millorar l’esmorzar, la compra, la conservació dels aliments a casa o la manera de cuinar-los, entre altres aspectes relacionats amb la nostra alimentació. Però l’obra no es limita a parlar de nutrició, sinó que s’emmarca en el context més ampli de la salut, de manera que aborda també qüestions com l’activitat física, el control del pes, de la pressió arterial o del colesterol o com ensenyar als nens a cuidar el seu cos i evitar addiccions. El lector de La cuina de la salut —que inclou abundants taules il·lustrades amb consells pràctics— descobrirà com persones de totes les edats, amb gustos i necessitats diferents, poden compartir taula, menjar de manera equilibrada i agradable i portar una vida sana.

EL SECRET DEL MEU TURBANT de Nadia Ghulam i Agnès Rotger

Aquesta és la història de la Nadia, una noia que va lluitar per la seva llibertat.

Sinopsi:

La mare xiscla mentre em treu amb mans frenètiques els trossos de guix i de ciment que m’han caigut al damunt. Els seus ulls plens de pànic busquen algun indici de vida al meu cos de vuit anys. Acaba de caure una bomba a casa. I ella es llança a apagar amb el seu cos les flames que encenen el meu, amb una abraçada en què em vol tornar a donar la vida. Ignora que ella també s’està cremant, ignora que és una dona feixuga i poc àgil, ignora el fum i la runa i em treu a braços, i en pocs segons, del que podia haver estat la meva tomba. Només després de veure’m fora d’allà, i de comprovar que encara respiro, a la mare l’abandonen les forces. Llavors es posa a tremolar descontroladament i a repetir el meu nom com si no pogués parar mai més: “Nàdia, Nàdia, Nàdia, Nàdia”.
Serà l’última vegada que la mare em dirà Nàdia a la nostra casa de Kabul. El proper cop que tindrem una casa, jo seré l’home de la família.
El secret del meu turbant explica la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital dos anys després, el règim talibà s’havia instaurat a Afganistan i ella va prendre una decisió radical: es va vestir de noi i durant deu anys es va fer passar per home per poder portar un sou a casa, ja que el nou govern va prohibir que les dones treballessin fora de casa.

EL VALS LENT DE LES TORTUGUES de Katherine Pancol

Després de les desventures que li van trasbalsar la vida a Els ulls grocs dels cocodrils, retrobem la Joséphine més feliç, més independent i una mica més segura d’ella mateixa.


Sinopsi:

Gràcies als ingressos que li ha generat l’èxit inesperat del seu llibre –que la seva germana Iris es va intentar atribuir, pagant la mentida amb una crisi depressiva que va enviar-la de cap a una clínica mental–, l’antiheroïna més cèlebre i entranyable dels últims anys ha canviat de casa i de barri i ha deixat enrere part de la mediocritat que contaminava la seva vida. Lliure, encara tímida i insatisfeta, més espectadora de la vida dels altres que no pas protagonista de la seva, la Joséphine continua la recerca d’aquest gran amor que no acaba d’arribar mai. Vigila molt de prop la seva filla Zoé, adolescent dependent i turmentada, i observa amb distància l’èxit de la seva primogènita, Hortense, que es llança a Londres a una carrera d’estilista de moda. Però la placidesa no està feta per a la Joséphine: ben aviat, una sèrie d’assassinats destrueixen la tranquil·litat burgesa del seu nou barri.
Al voltant d’aquesta irresistible i discreta protagonista gira una altra vegada un món ple de seductors, traïdors i mentiders, però també de gent generosa i atenta. Real i apassionant com la vida mateixa.

LOS OJOS AMARILLOS DE LOS COCODRILOS de Katherine Pancol

Una novela que no deja a nadie indiferente. Más de un millón de ejemplares vendidos en Francia.

Sinopsis:

Esta novela sucede en París, pero nos encontramos con cocodrilos.
Esta novela habla de hombres. Y de mujeres. Las mujeres que somos, las que querríamos ser, las que nunca seremos y aquellas que quizás seamos algún día.
Esta novela es la historia de una mentira. Pero también es una historia de amor, de amistad, de traición, de dinero, de sueños. Esta novela está llena de risas y de lágrimas.
Esta novela es como la vida misma.

dijous, 3 de febrer del 2011

LA CASA CANTONERA de Sílvia Alcàntara

La casa cantonera, el nou i esperat llibre de Sílvia Alcàntara després d'Olor de Colònia.

Sinopsi:

Dues germanes es retroben per repartir-se les poques coses que en morir els ha deixat la mare. Feia més de vint anys que no es veien. Una veïna de tota la vida les acompanya per les resclosides estances de la casa i els petits objectes els desperten els records.
El vincle de la vida passada s'imposa com un malson al seu desig de fugir, de tornar al món quotidià conegut i controlat. Retingudes per preguntes que mai no s'han respost, queden atrapades en una teranyina asfixiant. L'empremta de la mare ressorgeix i il.lumina dolorosament els racons foscos de les seves vides.
La infelicitat d'una filla, és potser l'alegria secreta de la mare?
L'autora basteix una novel.la com una torrentada on els sentiments tèrbols i els desitjos profunds es mostren sense traves i on la serenitat només arriba amb l'acceptació dels sentiments oposats de l'ànima.

ESCOLLIDA PELS DÉUS de Maria Carme Roca

A l'Empúries grega una dona lluita per canviar el seu destí.
Novel•la històrica amb una trama intrigant i una ambientació magnífica que prometen un nou èxit de l’autora.

Sinopsi:

Any 305 abans de Crist. Empòrion, una petita polis de l’occident de la Mediterrània, creix pròspera, entre altres coses gràcies a les riques terres de l’interior, les dels ibers indigetes.
El naixement d’una nena, fruit d’un amor prohibit, coincidirà amb un període d’hostilitats entre emporitans i indigetes. Reclamada per la sacerdotessa de la ciutat ibera d’Índica, però acollida per una cortesana, Hèlia creixerà dins les muralles d’Empòrion aliena als interessos enfrontats dels ciutadans. Mentre el ric i venjatiu comerciant Heraclides pretén convertir Empòrion en una tirania, el seu cunyat Aris somia la reforma dels temples i el culte a Asclepi. D’altra banda, a Índica, Unibelos, tan ambiciós com bon guerrer, conspira per usurpar el poder.
Amb l’Empúries grega com a escenari, les lluites i les intrigues esclataran barrejant-se amb les passions personals. I a la seva ombra, la sivella d’una cortesana anirà deixant unes cicatrius difícils d’esborrar.

1Q84 de Haruki Murakami

1Q84 és una novel·la esplèndida i ambiciosa que ens transporta a un Tòquio alternatiu en un any que George Orwell va fer emblemàtic, el 1984.


Sinopsi:

L’Aomame és una misteriosa jove d’uns trenta anys que assassina maltractadors i que, quan comença la novel·la, està atrapada en un embús, dins d’un taxi, camí de cometre un dels seus homicidis. En una altra escena, en Tengo, un jove escriptor que no ha publicat mai i es guanya la vida fent de professor de matemàtiques, es troba atrapat quan un prestigiós editor li demana que reescrigui l’obra d’una jove promesa. A partir d’aquí, les vides de l’Aomame i en Tengo s’aniran encreuant sense arribar a tocar-se mai, en una novel·la al més pur estil Murakami. Amb el punt just de tendresa i melangia, i plena d’escenes màgiques i personatges inoblidables, desclassats i solitaris, 1Q84 és una novel·la esplèndida i ambiciosa que ens transporta a un Tòquio alternatiu en un any que George Orwell va fer emblemàtic, el 1984. La novel·la potser més esperada de l’autor —acollida arreu del món amb gran expectació—, recupera un dels seus grans temes, el de l’enfrontament de l’individu amb la societat i amb el sistema imperant, i reprodueix un món original, fosc i alhora lluminós, que molts reconeixeran com l’univers narratiu de Haruki Murakami.

EL CEMENTIRI DE PRAGA d'Umberto Eco

Trenta anys després de publicar El nom de la rosa, Umberto Eco torna per mostrar-nos que, en la literatura com en la vida, res no és el que sembla i ningú és qui realment diu ser...

Sinopsi:

Som al mes de març de 1897, a París, espiant des de les primeres pàgines d'aquesta magnífica novel.la un home de seixanta-set anys que escriu assegut a una taula, en una habitació abarrotada de mobles: el capità Simonini, un piemontès establert a la capital francesa, que des de molt jove es dedica al noble art de crear documents falsos.
Home de poques paraules, misogin i golafre impenitent, el capità s'inspira en els fulletons de Dumas i Sue per donar fe de complots inexistents, fomentar intrigues o difamar les grans figures de la política europea. Cavaller sense escrúpols, Simonini treballa al servei del millor postor: si primer fou el govern italià qui va pagar per les seves impostures, després van arribar els encàrrecs de França i Prússia, i fins i tot Hitler acabarà aprofitant-se dels seus malvats oficis.